Ekornet er ingen liten nøtt

Det var høytidelig stemning på Sollerudstrandas molo, da ekornet formelt fikk sin dåp og vernissage. Foto: Torleif Kvinnesland

Torsdag 31. august var det formell åpning av “Ekorn” på Sollerudstranda. Og det ble også en dåp, der ekornet selvsagt fikk navnet Nøtteliten.

Oslo Badstuforening har i flere år hatt en tradisjon med å stå for St. Hansfeiringen i Bjørvika. I år fikk denne et skudd for baugen, da bålforbudet førte til at badstumester Rune Reites treekorn ikke kunne tennes. De søkte et nytt, midlertidig hjem, og vi tilbød oss det her.

Mandag 14. august ble ekornet slept sjøveien fra Bjørvika til Lysaker, og plassert ytterst på moloen. Og i går, 31. august, var det en glede å kunne invitere til Ekornfest og dåp.

Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor sang både “Når fjordene blåner” med Lysakerfjorden som bakteppe, og “Nøtteliten”. Dermed var mye lagt til rette for Kulturbyråd Omar Samy Gamal sin tale og dåp.

Kulturbyråd Omar Samy Gamal døpte ekornet Nøtteliten, med en dæsj vann fra Lysakerfjorden.

Det var var også en fin tale fra Ragna Marie Fjeld i Oslo Badstuforening, som fortalte om deres engasjement for flere badstuer i Oslo. Hun takket også Lysakersamarbeidet for initiativet for å kunne ha ekornet på moloen på Sollerudstranda, og gledet seg til fortsatt godt samarbeid fremover. (Vi har alle blitt raskt glad i dette ekornet, så vi får se hva som skjer til våren.) Og, så oppfordret hun sterkt til at vi også burde starte planleggingen av St. Hansfeiringen også på Sollerud.

Øystein Aurlien ledet markeringen og orienterte også om ambisjonene og planene for å få til en solid opprustning av moloen, og for et bedre organisert Sollerud. Plan- og Bygningsetaten i Oslo kommune ga sin dispensasjon rett før sommeren, til å starte oppgraderingen. - Det viktige nå er å sikre en god fremdrift og plan for arbeidet fremover, sa Aurlien. Han var også opptatt av å sikre en finansiering.

Kulturbyråden heiet på initiativet, og ga også veldig klar støtte til at både dette og den økte satsingen på kultur på Lysaker var viktig. Han gikk langt i å si at han ville aktivt støtte dette fremover.

Til slutt sang Guldbergs “Jeg er en by”, før alle fikk servert nydelig marokkansk nøttekake. Den var bestilt fra Mamas Mat.

Det ble nok en flott ettermiddag på moloen, som vi tror Nøtteliten også satte pris på. Her er litt flere bilder:

Forrige
Forrige

Hva kan vi lære av Lilleakerbyen

Neste
Neste

Støtt innsatsen for elva